11 beste blogginnlegg om fondssparing og investering i 2017

De 11 mest leste innleggene om fondssparing og investering i 2017

Hva slo best an hos fondssparere og investorer i 2017? Her har du de mest populære innleggene på ODIN-bloggen fra i fjor.

1. Alt du lurer på om aksjesparekonto

I det mest populære blogginnlegget fra i fjor gikk vi i dybden på aksjesparekonto. Den nye kontoen ble lansert 1. september, men var i vinden lenge før det. Kanskje ikke rart, ettersom ordningen har flere fordeler for deg som har eller vurderer aksjefond.

Les alt du trenger å vite om aksjesparekonto her.

2. 5 ting du gjør som tuller til pensjonssparingen

Det er lett å rote til egen pensjonssparing. For eksempel er sjansen stor for at du tar for liten risiko eller sparer for lite.

Se feilene du gjør og hva du burde gjøre i stedet her.

3. 5 ting du gjør som dreper avkastningen

Du er din egen verste fiende når det kommer til penger. Det er derfor ikke rart at så mange ender opp med betydelig dårligere avkastning enn fondet de sparer i.

Lær hva du kan gjøre for å unngå og ødelegge avkastningen her.

4. Hvordan spare best til pensjon

Pensjon kan virke komplisert og mange tuller det dermed til. Men heldigvis finnes det råd. I dette innlegget så vi på hvordan du sparer best til pensjon i ulike deler av livet. Det er nemlig forskjellige grep du kan ta for å sikre pensjonstilværelsen, litt avhengig av alder.

Se hvordan du best sparer til pensjon her.

5. Aksjesparekonto eller fondskonto – hva er best for deg?

Aksjesparekonto kom i 2017. Du med aksjefond fikk dermed enda en konto å forholde deg til. I dette blogginnlegget gikk vi i dybden på hvilken konto som kunne være rett for deg, og om fondskonto fortsatt var et alternativ.

Finn ut om aksjesparekonto eller fondskonto er best for deg her.

6. 5 ting du må vite før du flytter aksjefond til aksjesparekonto

Å flytte aksjefond til aksjesparekonto er ikke så rett frem som alle tror. Her så vi på hva du måtte tenke på før du flyttet aksjefondene dine. I verste fall kunne du tape skjermingsfradrag eller utløse skatt på opparbeidede gevinster unødig.

Se hva du må tenke på før du flytter aksjefond til aksjesparekonto her.

7. Pensjonssparing handler om mer enn nedbetalt bolig

Du er naivt å tro at boligen skal redde pensjonstilværelsen. Det kan nemlig vise seg vanskelig å leve av boligen dagen du blir pensjonist. Likevel er sparing i bolig foretrukket blant folk flest.

Få innblikk i hvorfor pensjonssparing handler om mer enn nedbetalt bolig.

8. Er aksjesparekonto noe for deg?

Med aksjesparekonto fikk du som sparer i fond tre kontoer å velge i mellom. I dette innlegget forklarte vår spare- og investeringsøkonom Victoria Terjesen hvordan du velger rett konto.

Finn ut om aksjesparekonto er noe for deg her.

9. Slik blir du med formuesskatt påvirket av nye skatteregler i 2018

Formuesskatt er noe som opptar mange. For 2018 øker rabatten for deg med aksjefond i formuesposisjon, samtidig som myndighetene gjør utleiebolig enda mindre attraktivt.

Les hvordan du med formuesskatt påvirkes av de nye skattereglene her.

10. Aksjesparekonto eller investeringsselskap – hva er best for deg?

Aksjesparekonto gir omtrent samme fordeler som å ha eget investeringsselskap, uten kostnadene det medfører. I dette innlegget så vi på fordeler og ulemper ved begge løsningene, og gav en pekepinn på hva som kan være best for deg.

Finn ut om aksjesparekonto eller investeringsselskap er best her.

11. Derfor bør du som sparer langsiktig investere i aksjefond

Du ønsker å investere i aksjefond for å se pengene dine øke i verdi. Det involverer å ta en viss risiko, men tåler du det, så kan effekten av rentes rente ta formuen din til nye høyder.

Les mer om hvorfor du bør investere i aksjefond her.

Vær blant de første til å motta våre nye artikler og få et forsprang på markedstrender og investeringsmuligheter! Abonner på våre nye artikler: