11 mest populære innlegg om fond og investeringer fra ODIN-bloggen i 2022

11 mest populære innlegg om fond og investeringer fra ODIN-bloggen i 2022

Hva var de 9 000+ som abonnerer på ODIN-bloggen opptatt av i 2022, og hvilke blogginnlegg ble lest mest?

De mest populære innleggene på ODIN-bloggen i år bar preg av uroen i aksjemarkedet. Det handlet om hva du bør gjøre når aksjemarkedet skjelver, hva Russlands invasjon av Ukraina kan bety for fondsinvesteringen din og regler for å håndtere børsfall.

Innlegget om populære fond var også mye lest, og da med tips til hva du bør tenke på når du velger fond.

Det samme var innlegget om statsbudsjettet for 2023. Det til tross for dårlige nyheter for alle som sparer og investerer egne penger i aksjer og aksjefond. Utover det var innlegg om strategier for å selge fond, regler for god avkastning og alt relatert til inflasjon også populært.

God lesing!

1. 5 populære fond fra ODIN i 2021 – og ett godt tips når du velger fond

Lister med hvilke fond som er mest kjøpt er alltid populært. Utfordringen er at de kan “lure” deg til å investere i fond som ikke passer deg eller hva du ønsker å oppnå.

Mange har nemlig en lei tendens til å kjøpe fondene som gikk best i fjor (eller den siste tiden). Vi var derfor bevisst på å inkludere noen gode tips til hvordan du velger riktige fond i dette innlegget.

Trykk her for å lese mer.

2. Hva bør jeg gjøre med fondene når aksjemarkedet skjelver

Det ble et urolig år i aksjemarkedet. Hvor ille avhenger av hvilke deler av aksjemarkedet du var investert i. At media skrek om børsfall med store røde bokstaver hver gang markedet var ned noen prosent, gjorde det ikke enklere for deg som eide aksjefond.

Da var det fint med noen beroligende ord som forklarte hva som skjedde, at svingninger er normalt og hva du kunne gjøre om du var bekymret. For husk: Skal du få med deg den gode avkastningen i aksjemarkedet over tid må du tilpasse deg slik at du greier å være investert.

Trykk her for å lese mer.

3. 4 strategier for å selge fond når det er tid for å bruke av pengene

Dette innlegget gikk i dybden på ulike strategier for å selge fond. Det er nemlig flere måter å gjøre dette på, og hvordan du gjør det kan faktisk påvirke hvor mye penger du ender med.

Trykk her for å lese mer.

4. Russland invaderer Ukraina – hva betyr det for fondsinvesteringen din?

Russland invaderte Ukraina 24. februar i år. Nyheten sendte aksjekursene verden over kraftig ned. Samtidig ble russisker aksjer med ett verdiløse for vestlige investorer, som følge av sanksjonene fra USA og EU mot Russland.

Men krig er ikke noe nytt fenomen, til tross for tragedien det alltid er. Budskapet her var at aksjemarkedet pleier å hente seg inn igjen – gitt at det ikke ble full atomkrig. Sannsynligvis ville det bety lite for den langsiktige avkastningen din, så lenge du ikke var tungt investert i russiske aksjer.

Trykk her for å lese mer.

5. 7 enkle regler for å oppnå god avkastning når du investerer i fond

Dette innlegget tok utgangspunkt i et paradoks: Suksess med fond er både enkelt og vanskelig på en gang. Her fikk du derfor noen enkle regler som skulle øke sjansen din for å oppnå god avkastning på pengene du investerer i fond.

Er det et innlegg du skal lese, så er det dette – avkastningen din vil takke deg!

Trykk her for å lese mer.

6. Statsbudsjett 2023: Høyere skatt på gevinst i aksjefond og enda mer formuesskatt

Statsbudsjett 2023: Høyere skatt på gevinst i aksjefond og enda mer formuesskatt

Regjeringen la i høst frem forslag til statsbudsjett for 2023. Her fikk du de viktigste punktene for deg som eide aksjefond. Selve budsjettet handlet om å omfordele midler fra de som har mest til de som har minst. Det skulle skje ved å skru opp skattene på blant annet aksjer og formue.

Trykk her for å lese mer.

7. 7 gode regler for hva du bør gjøre når børsen faller

2022 var preget av store svingninger i aksjemarkedet. Da var det betryggende å få vite hva du kunne gjøre for å stå imot uroen i markedet. Det er nemlig viktig om du skal greie å høste den gode avkastningen som aksjemarkedet byr på over tid.

Trykk her for å lese mer.

8. Slik bygger du din egen strategiske portefølje i 5 enkle steg

Dette er en klassiker fra 2017, og (sannsynligvis) noe av det bedre du kan lese om å lage din egen portefølje med fond. For skal du lykkes som investor trenger du en portefølje, vanligvis noen fond. Denne skal være laget slik at du klarer å være investert også når det stormer på børsene, samtidig som du får god sjanse til oppnå avkastningen du trenger.

Her forklarte vi hvordan du gjør nettopp det.

Trykk her for å lese mer.

9. Slik unngår du at sparepengene dine blir mindre verdt

Alt ble dyrere i 2022. Det var inflasjonen som gikk i taket, og den spiser av sparepengene dine uten at du merker det, om du ikke oppnår høy nok avkastning. I dette innlegget forklarte vi hva inflasjon er, hvordan det fungerer og hva du kunne gjøre for å beskytte sparepengene dine.

Trykk her for å lese mer.

10. Hvor lenge kan nedturen i aksjemarkedet vare?

2022 var preget av uro og børsfall. Dermed lurte mange på hvor lenge nedturen i aksjemarkedet ville vare. I dette innlegget brukte vi historiske data til å forklare dette og hva du som investerte i aksjefond kunne forvente fremover.

Trykk her for å lese mer.

11. Høyest inflasjon på 34 år: Slik kan du beskytte pengene dine

Høy inflasjon spiser av verdien av pengene dine. Det betød at det var viktigere enn noensinne at du fikk avkastning på pengene dine. Her forklarte vi hvor fort penger kan tape kjøpekraft, og hvordan aksjefond faktisk kan fungere som en slags forsikring mot høy inflasjon.

Trykk her for å lese mer.

Dette var de mest populære innleggene fra ODIN-bloggen i 2022. Vi håper du fant noe interessant – og at du kanskje til og med lærte noe? Lykke til med investeringene!

Vær blant de første til å motta våre nye artikler og få et forsprang på markedstrender og investeringsmuligheter! Abonner på våre nye artikler: