Når kvalitet blir billigere

I Sverige finner vi mest verdi i de mindre aksjene.

Det har vært dramatiske dager på børsene denne uken, og det er lett å bli nervøs for sine investeringer og fond i slike tider. I ODIN har vi benyttet børsfallet til å kjøpe oss mer opp i riktig gode selskaper, som for eksempel Fenix Outdoor, som vi har vært interessert i lenge, men som vi har syntes har vært for dyrt inntil nå.

Våre posisjoner i kvalitetsselskaper med solide balanser og god avkastning på kapitalen har klart seg bra i børsturbulensen denne uken.

For Stockholmsbørsens del har vi allerede sett en rekyl etter mandagens store fall og vi kan konstatere at svensk økonomi går i riktig retning. Små og mellomstore selskaper utgjør 70 prosent av ODIN Sverige, fordi det er her vi ser best verdi for tiden. Vi forventer bedre avkastning på egenkapitalen for disse enn i de store selskapene:

 

Forventet avkastning på egenkapitalen (ROE) de neste 12 måneder fordelt på selskapsstørrelse.

Forventet avkastning på egenkapitalen (ROE) de neste 12 måneder fordelt på selskapsstørrelse.

Per 26. august 2015 er ODIN Sverige opp 10,6 prosent hittil i år, hvilket er hele 6,7 prosent mer enn referanseindeksen. Mye av årsaken ligger i at vi har mindre eksponering mot tradisjonelle industriselskaper og finanssektoren.

 

Vær blant de første til å motta våre nye artikler og få et forsprang på markedstrender og investeringsmuligheter! Abonner på våre nye artikler: