Denne julegaven kan doble seg i verdi hvert tolvte år

Du finner det sikkert ikke på ønskelisten, men her forklarer vi hvorfor aksjefond er en super gave til barn og unge.

Aksjefond er den perfekte gaven til barn og unge. Ikke bare er det enkelt å gi, men det viser også at du tenker på fremtiden til dine nære. Samtidig vil ting også koste penger i fremtiden. En utdannelse skal betales, en bolig skal en dag kjøpes og et liv skal leves.

Barn synes kanskje at harde pakker er mer spennende. Men enda en leke i plast produsert i Kina, fraktet fra andre siden av jordkloden, er ofte det siste de trenger. Joda, leker kan bringe glede der og da. Dessverre mister lekene vanligvis glansen i løpet av noen uker, og noe nytt fanger oppmerksomheten til de minste.

Gi i stedet aksjefond i julegave, og du kan bidra til å realisere drømmer.

Hvor mye kan egentlig aksjefond i gave bli?

En julegave i aksjefond kan doble seg omtrent hvert tolvte år.

Si datteren din jevnlig fikk aksjefond i gave, fra hun ble født og til hun fylte 20 år. Det vil si fond til dåp eller navnedag, konfirmasjon, bursdager og julegave. Dåps- og konfirmasjonsgaver var engangshendelser, mens jule- og bursdagsgaver ble gitt årlig.

Først ga du 2.000 kroner til dåpen. Noen måneder senere feiret dere den første julaften. Du ga da 1.000 kroner i aksjefond i julegave, og du konspirerte med bestemor, som også ga 1.000 kroner. Året etter var det 1-årsdag. Du ga igjen 1.000 kroner, det samme gjorde bestemor eller andre i familien. Og slik holdt det på – med totalt 4.000 kroner årlig i jule- og bursdagsgaver frem til datteren din fylte 20 år. Unntaket var konfirmasjon, hvor hele gjengen dro på og ga 10.000 kroner totalt.

Vokste til nesten 170.000 kroner

Datteren din fikk da 94.000 kroner til sammen, og endte ved fylte 20 år med i underkant av 170.000 kroner før skatt. Det er nesten det dobbelte av hva som ble gitt. Ikke verst for en såkalt «kjip» gave.

Lot dere pengene stå lenger ble beløpet enda større.

Si du lærte datteren din verdien av å være langsiktig, og pengene ble stående i ytterligere ti år, frem til hun fylte 30 år. Da kunne beløpet vokst til 295.000 kroner, som ville vært et godt bidrag til boligkjøp eller utdannelse.

 

Her ser du hvordan 2.000 kroner til dåpen, 2.000 kroner hver jul, 2.000 kroner hver bursdag og 10.000 kroner til konfirmasjon kan vokse i aksjefond over tid. Dersom du, besteforeldre eller andre sper ytterligere på med faste månedlige spareavtaler, for eksempel som å spare barnetrygden, vokser beløpene drastisk. Her har vi brukt 5,75 prosent årlig gjennomsnittlig avkastning i aksjefond.

 

Aksjefond er altså en super julegave, spesielt til barn og unge, som kan la pengene stå en stund.

Vær derfor ikke redd for å gi det i julegave.

 

 

Selv om aksjemarkedet har gått bra historisk er det ingen garanti for at det vil gjøre det i fremtiden. Avkastningen påvirkes av markedsutviklingen, risikoprofil på din investering, forvalters dyktighet og kostnader. Avkastningen kan bli negativ. Innholdet i denne artikkelen er verken ment som investeringsråd eller anbefalinger. Flere opplysninger finner du i fondenes nøkkelinformasjon, prospekt og vedtekter. Disse er tilgjengelig på www.odinfond.no.

Vær blant de første til å motta våre nye artikler og få et forsprang på markedstrender og investeringsmuligheter! Abonner på våre nye artikler: